top of page

No a už jsme v polovině

Uteklo to jako voda a jsou tady Vánoce a s nimi i polovina našich soutěží. Kdybych měl stručně zhodnotit, jak se nám dařilo, musím říct, že výborně. Jednoznačně největším úkolem letošní sezony je postoupit s B družstvem do Jihočeské divize.

Začnu ale od A týmu. Celou polovinu soutěže jsme odehráli v nejsilnější sestavě, která dokázala v minulé sezoně až do posledního zápasu Play off vzdorovat silnému družstvu Hodonína v boji o II. ligu. Přes léto jsme svědomitě trénovali a zejména na začátku sezony to bylo znát. Jasnou jedničkou a tahounem družstva je Filip Korbel, ale velmi dobře hraje i Míla Mádr, který se pevně usadil na místě dvojky týmu. Výborné okamžiky se slabšími střídal v průběhu první poloviny soutěže Ondra Doležal. Dokázal porazit výborné soupeře a pak naopak prohrát s výrazně slabším hráčem. Když měl ale družstvo podržet, tak na něj bylo spolehnutí.

Nejzkušenější hráč týmu Igor Smola, obranář s výborným výpadovým útokem, odehrál tuto polovinu soutěže s antitopspinovým potahem, oproti loňskému sendviči. Nebylo to úplně ono, ale když bylo potřeba, také dokázal přinést na lavičku důležité body. Ve druhé polovině se vrátí k osvědčenému druhu potahu a doufám, že nalezne pro sebe ten nejvhodnější. Áčko hraje v obrovské pohodě a vždy v dobré náladě. V současné chvíli máme na kontě jedenáct vítězství a pouze jednu prohru!! Prohráli jsem pouze v Šanově, v trošku nešťastném zápase. Větrný víkend, neklidná noc v Rakovníku, hotel bez elektrického proudu (tím pádem naši hráči bez snídaně) v Šanovské herně pouhých 13°C a trošku smolný začátek 1:6. Poté následoval výpadek elektrického proudu v herně a následná naše skreč dalších zápasů. Ale to bylo vše, jinak áčko skvělé a po dvanácti kolech po důležitém vítězství ve Zruči na druhém místě se stejně body jako vedoucí Šanov, který překvapivě zaváhal ve Strakonicích.

To samé lze napsat i o B týmu. Nebýt „černého pátku“ na stolech posledního Tábora, mohlo být hodnocení ještě lepší. Tým jednoznačně táhnou mladíci, Radim Šindelář a Jan Ondráček. Oba patří k nejmladším hráčům soutěže a zároveň i k nejlepším. Bohužel v této soutěži startuje jen devět mužstev, což znamená zejména pro tyto mladé hráče velmi málo zápasů. Právě zde se projevuje chyba, kterou udělal svým rychlým, nepřipraveným rozhodnutím KSST v roce 2015, kdy rozšířil Krajské soutěže o jednu skupinu KP. Snažíme se jejich zápasové zatížení doplnit zápasy na Střídavý start v Divizi kraje Vysočina. Zatímco Radim Šindelář pomáhá Polesí k udržení v této soutěži, služeb Honzy Ondráčka využila Telč pouze jednou. I když to přineslo první vítězství tohoto družstva v Divizi, domácí sázejí na zkušenost a Honza další příležitost nedostal. Doufám, že se to po Novém roce zlepší. Pro nás je ale důležité mít pro ně tuto soutěž doma ve Studené. Dopomoci jim k tomu musí stejně jako v první polovině soutěže Honza Maňhal ml. a Míla Schwarz. V lednu by se měl po splnění pracovních povinností vrátit do týmu i Petr Zejda, který může postupu výrazně pomoci. Pevně věřím, že se „béčku“ bude ve druhé polovině dařit a podaří se nám postoupit.

Céčko tradičně pod vedením Viktora Lukjanova hraje v klidu Krajskou soutěž. V polovině soutěže je čtvrté s šesti výhrami a třemi porážkami. Prohráli jsme dvakrát se silnými družstvy z Č.Budějovic a zbytečně v Suchdole, když jsme měli problémy se sestavou. Tahounem je opět Honzík Ondráček, který si touto soutěží doplňuje potřebné penzum zápasů. Družstvo dále doplňuje Jarda Kameník a Jan Maňhal st, který zraje jako víno a hraje letos výborně. Několik dobrých zápasů zde sehráli i mladíci z C týmu Tomáš Mastný ml. a Adam Brada. Zejména výhra v Třeboni, kde oba nastoupili a výrazně bodovali, byla velmi důležitá a překvapivá. Čtvrté místo po polovině soutěže lze do konce sezony určitě udržet, možná i vylepšit.

Déčko hraje nejvyšší okresní soutěž, která má pro letošní sezonu dokonce čtrnáct týmů. Hrají zde naši mladí hráči. Výborně zde bodují Tomáš Mastný ml. a Adam Brada. Své si odehrála i přes časté zdravotní problémy Jana Michálková. Družstvo výborně doplňuje teprve jedenáctiletý Lukáš Svoboda, který u nás hostuje z HB Ostrov H. Brod. Pokud některý z mladíků nemůže, doplňuji tým já. Držíme se na výborném druhém místě a pevně věřím, že mladým hráčům otevře tato sezona dveře do krajských soutěží. Sehrají tady velkou spoustu zápasů s převážně zkušenými hráči a to by je mělo výkonnostně posouvat.

Náš pátý tým, zkušené „éčko“, hraje tradičně OP.II. Nejvíce bodů dělá dnes již téměř 79 letý Jarda Novák. Je až neskutečné, jak si dokáže poradit s hráči i o 60let mladšími. Stabilně bodují i Jarda Martinů, Pavel Kubín a Kamil Lahoda. Pohybují se těsně pod polovinou tabulky a pevně věřím, že nebudou mít problémy s udržením jako v loňské sezoně. V záloze máme nejen Lukáše Svobodu, ale i dva hráče, kteří se vrátili do oddílu po mnoha letech: Miloše Lindourka a Františka Podhrázského. Zatím pilně trénují a v nejbližší době se zapojí do zápasů éčka.

V první polovině tohoto soutěžního ročníku jsme zintenzivnili tréninky mládeže. Máme čtyři talentované kluky ročníku 2009. Zejména Franta Podhrázský, který začal pinkat už letos v létě, vypadá stylově výborně, chce to jen vydržet ty krušné začátky. Spolu se svou sestrou Editou se zúčastnili již několika okresních turnajů. I když výsledky s převážně staršími dětmi nebyly nejlepší, jednoznačně je vidět, že stylově je správně veden a pokud mu tréninkové úsilí vydrží, má našlápnuto aby šel ve stopách Honzy Ondráčka. A ten má ve svých patnácti letech výkonnostně na to, aby v nejbližší době začal hrát vedle divize i III. Ligu.

Výborně si vedeme i na poli veteránském. Na ME veteránů hráli v letošním roce dokonce tři naši hráči. Výborný Igor Smola bohužel ve velmi silné kategorii M50 prohrál velmi těsně v pátém setu o postup mezi 16 nejlepších hráčů Evropy. Do lepší poloviny startovního pole se podařilo postoupit i Jaroslavu Novákovi a mně. Jarda Novák se navíc pravidelně zúčastňuje i všech turnajů, které pořádá na území ČR, ČMKV a je zde velmi úspěšný. Ve své věkové kategorii obsadil v letošním roce výborné deváté místo.

Všem hráčům přeji do druhé poloviny sezony velkou herní jistotu, hodně bodů, ale hlavně klid a pohodu ve sportovním i rodinné životě. Oddílu bych chtěl popřát tělocvičnu plnou dětí se zájmem o nejmenší míček a v dlouhodobých soutěžích nejlépe dva postupy. Rozhodně to očekávám od B týmu a nevidím jediný důvod, proč by áčko nemohlo hrát v příští sezoně II. ligu. Tím by se náš oddíl stal nejúspěšnějším oddílem Jihočeského kraje. Palce našim zástupcům můžeme držet i v tomto mimosezónním období. Hned tři nominace máme v soutěži Sportovec okresu J. Hradec 2017. V kategorii do 18 let je mezi vyvolenými navržen Radim Šindelář, dále naše A družstvo za výborné výkony ve III. Celostátní lize a Igor Smola za výborné výkony a reprezentaci ČR na letošním ME veteránů v Švédském Helsingborku.

Na závěr bych chtěl všem našim hráčům popřát do nového roku hodně klidu a štěstí v koncovkách, ale hlavně hodně zdraví a spokojenosti v rodinném životě.

Tomáš Mastný st.

Ve Studené 20.12.2017

Štítky:

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page