top of page

Důležitá vítězství nad západočechy se počítají

TJ Sokol Studená - TJ Union Plzeň 10:5

(čtyřhry 2:0, body domácích: Mádr Miloslav 1:2, Smola Igor 2:1, Doležal Ondřej 1:2, Korbel Filip ml. 4:0, body hostů: Kirchman Ondřej 3:1, Sochor Miroslav 0:3, Legát Petr 2:1, Vaněček Petr 0:3)

TJ Sokol Studená - SK Jiskra Domažlice 10:6

(čtyřhry 1:1, body domácích: Mádr Miloslav 3:1, Smola Igor 1:2, Doležal Ondřej 1:2, Korbel Filip ml. 4:0, body hostů: Copák František 3:1, Květon Ondřej 2:2, Jehlík Miroslav 0:3, Krejčíř Milan 0:3)

Na sobotní utkání k nám přijel Union Plzeň více než hodinu před zahájením zápasu a měl tedy dostatek času se rozehrát. Jedná se o čtvrtý tým tabulky a zejména Ondřej Kirchman a Petr Legát patří mezi nejlepší hráče soutěže. Ve čtyřhrách jsme hostům ukázali, že to nebudou mít jednoduché. Dokázali jsme vyhrát obě dvě! Zejména utkání Ondry s Filipem proti dvojici výše jmenovaných mělo velmi dobrou úroveň a se šťastným koncem pro naše hráče. Rozhodující pátý set jsme vyhráli 11:9. To byl základ pro naše celkové vítězství. Důležité bylo dělat spolehlivě body přes dva slabší hráče soupeře, což se celkem bez problémů podařilo. No a ostatní už bylo na Filipovi, který opět bezpečně porazil druhého hráče hostů obranáře Legáta a v posledním zápase s výborným Kirchmanem zahrál bezchybně a v pátém, rozhodujícím setu dokázal otočit stav z 1:5 na 1:6. Kirchman v tu chvíli vůbec nestíhal a jediný míč uhrál nechytatelným „prasátkem“. Důležitá ale byla vedle Filipa i hra ostatních tří hráčů. Velmi dobře zahráli všichni a při troše štěstí mohl i Ondra D. porazit Legáta a Míla Mádr vzdoroval Kirchmanovi. Igor Smola po změně obraného potahu získal více kontroly pro svůj výpadový útok a spolehlivě porazil dva slabší soupeře. Prostě vydařený zápas s nejlepším týmem Plzně, která vždy patřila k baštám nejen Západočeského stolního tenisu.

V neděli na nás čekal tým Domažlic, který s sebou přivezl jednoho z nejlepších starších žáků České republiky, Ondřeje Květoně. Ten dokázal v první polovině soutěže na domácích stolech porazit i našeho Filipa Korbela. Spolu s ním přijel i výborný František Copák a věděli jsme, že to nebude jednoduché. Nastoupili jsme v osvědčené sestavě a na rozdíl od soboty jsme uhráli pouze jeden debl. Míla s Igorem nestačili na dvojici Copák – Jehlík. Druhý debl naopak v klidu uhráli Ondra s Filipem. V prvních dvou singlech jsme neměli velkou naději na úspěch. Míla neměl proti rychle hrajícímu Copákovi moc naději na úspěch a podobně, na vedlejším stole, nestačil Igor na tvrdý útok Květoně. Jako velmi důležité pro vývoj zápasu se tak stalo utkání mezi Ondrou Doležalem a Jehlíkem. Ondra zvládl koncovku pátého setu a vyhrál v něm 11:9. Toto vítězství a snadný Filipův bod zabezpečily remízu tři ku třem. Další kolo mělo obdobný průběh, výhru Copáka a Květoně a jsme znovu dotáhli výhrami přes dva slabší hráče soupeře. V této části utkání velmi dobře zahrál Ondra s mladým Květoněm, kdy po prvním prohraném setu začal více útočit a prosazoval se zejména tvrdým forhendovým útokem. Bohužel se v koncovkách projevila větší vyhranost a v množství dlouhých výměn byl nakonec šťastnější Květoň. Stav utkání byl 5:5 a stále nebylo nic rozhodnuté. Opět se ale projevila síla družstva, kdy v neděli Filip opět neprohrál a ostatní spolehlivě porazili slabší soupeře. Devátý bod navíc přinesl Míla, který ve vyhecovaném zápase porazil Květoně. Ten si nedokázal poradit s Mílovým tvrdým beckendovým i forhendovým drajvem. Na vedlejším stole si pak lehce pohrál v utkání jedniček Filip s Copákem a bylo hotovo.

Příští víkend se naše A družstvo v kompletní sestavě zúčastní v Č. Budějovicích Krajských přeborů jednotlivců a když si vzpomenu na výkony na výkony našich hráčů z uplynulého víkendu, myslím si, že nejsme bez šance na přední umístění.

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page