top of page

Hlavní úkol sezony splněn – B tým postupuje do DIVIZE!!!

Na tento víkend jsme čekali vlastně už od Vánoc. Čekala nás odveta v Pojbukách a domácí utkání s Kardašovou Řečicí. Karty byly rozdány jasně. Pokud oba zápasy vyhrajeme, můžeme si v posledním zápase v Sezimově Ústí dovolit i prohrát. V sobotu po poledni jsme vyrazili do Pojbuk za krásného slunečného počasí a vše klapalo jak mělo. Dokonce i Míla Schwarz měl jen minimální zpoždění. V Pojbukách jsme byli 35 minut před začátkem utkání a tradičně nás přivítal povzbudivý nápis:

Na stole v herně bylo připraveno několik dárkových košů, původně to vypadalo, že jsou připraveny pro nás. Bohužel to tak nebylo. Domácí měli po zápase VH oddílu a bylo to malé poděkování právě domácím hráčům za dobrou representaci obce. Lehce jsme si o tom s domácími zažertovali a šli se rozehrát. Herna byla pěkně nasvícená, dostatečně prostorná, stoly i míče kvalitní. Vše už bylo pouze na nás. Hráli jsme v tradiční sestavě: Radim Šindelář, Honzík Ondráček, Míla Schwarz a Honza Maňhal ml. Domácí si přišli zahrát pěkný ping-pong a nastoupili bez Míry Jindry, tedy ve stejné sestavě jako na podzim ve Studené. Hráli Pavel Opolzer, Pavel Novák, Lukáš Děd a Emil Ivan. Toto jejich rozhodnutí rozhodně prospělo ke klidnému průběhu utkání.

Při psaní sestavy jsme trošku zariskovali a napsali jsme jako už poněkolikáté v sezoně „rychlou variantu“. Opět se nám vyplatila. Odhadli jsem přesně sestavu soupeře a postavili jsme naše hráče tak, abychom v první sérii zápasů byli úspěšní a zároveň měli oba naše mladé hráče na prvních místech sestavy. Utkání ale zahájili debly. I když oba skončily výsledkem 3:0, byly nesmírně vyrovnané a kvalitní. Naši mladíci zvítězili a zkušenější dvojice pohořela na čopu Ivana a všechny tři sety prohrála v koncovce. A pak se šlo na singly. Radim začínal s Lukášem Dědem, který ho ve Studené porazil. Radim byl trochu nervózní a nezačal dobře. Lukáš to umí na trávu poslepu a bylo to znát. Utkání mělo velmi dobrou úroveň a když se začal Radim ve druhé polovině zápasu tlačit více do Lukášova bekhendu začal i více bodovat. Výhra 8 v pátém setu byla pro vývoj utkání velmi důležitá. Na vedlejším stole mezi tím Honzík celkem snadno přehrával Pavla Nováka, který nemohl stačit rychlým úderům našeho hráče. K další zápasům nastoupil Míla s Opolzerem a potvrdil, že to na něj umí. Stejně jako doma jej přehrál 3:1 a přidal další bod. Na vedlejším stole to netrvalo ani tři čtvrtě hodinu a Honza doslova upinkal obranáře Ivana. Honza byl nervózní a nemohl se spolehnout na žádný útočný úder. Prohrával 0:2, ale nakonec vydřel výhru 3:2. Vedli jsem 5:1! Na stůl šli mladíci a to byla velká naděje pro zisk dalších bodů. Radimovi vzdoroval velmi dobře Pavel Novák, ale nakonec neměl šanci. Výhra 3:1. Honzík hrál vedle s Ivanem, a přestože se trošku trápil, spolehlivě zahrál koncovky a vyhrál 3:0. Začátek tedy výborný, ale dobře jsme věděli, že ještě není hotovo, zejména poté, kdy Míla celkem hladce a zbytečně prohrál s Dědem 1:3 a Honza neměl co hrát s Opolzerem 0:3. Pak šel ale na stůl Radim s obranářem Ivanem a vyhrál jednoznačně 3:0 a na vedlejším stole v nejlepším zápase dne porazil Honzík velmi dobře hrajícího Opolzera. Bylo to utkání dlouhých výměn, které rozhodl Honzík správným rozmisťováním úderů po celém stole a přitvrzením úderů v pravou chvíli. Hrál opravdu výborně! Rázem to bylo 9:3 a zbýval poslední bod. Ten přinesl zaslouženě opět Honzík, který porazil jednoznačně Lukáše Děda 3:1. A bylo hotovo. Výhra 10:6 je výborná. Ještě jednou musím poděkovat domácím za sportovní přístup a bojovný výkon. Bohužel v této soutěži bylo takto kvalitních zápasů velmi málo. I proto mě hlavně potěšilo, že bodovali hlavně naši mladíci. Výborný byl dnes hlavně Honzík, ale i Radim přes prohru s Opolzerem hrál výborně. Nervózněji působila naopak zkušenější dvojice. Zřejmě to bude o objemu tréninkových dávek?!

V neděli jsme doma přivítali Kardašovu Řečici. Přijela kompletní a nám se podařilo poprvé v této sezoně zařadit Petra Zejdu. Pro plnění pracovních povinností nám letos nemohl pomoci. Příští sezonu by měl ale odehrát bez problémů. V neděli nahradil Mílu S., jinak zůstala sobotní sestava kompletní. Dobře se na neděli vyspal Honza M., oproti sobotě byl k nepoznání. Vyhráli jsme oba debly, Honza M. porazil Jana Smolíka a to byl základ vítězství. Vedli jsme 6:1 a za dvě hodiny bylo hotovo10:4. Pak bouchlo šampaňské a hlavní úkol sezona je splněn. Zbývá nám ještě utkání v Sezimáku. Můžeme tam klidně i prohrát a stejně postupujeme. Pevně ale věřím, že tam pojedeme v kompletní sestavě a utkání zvládneme.

Ve Studené 12. 3. 2018

Sepsal T. Mastný st.

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page