top of page

Zkušená vítězství na jihu Čech

TTC Libín Prachatice z.s. - TJ Sokol Studená 6:10

(čtyřhry 1:1, body domácích: Kaštánek Petr 2:1, Bauer Miroslav 2:2, Šimek Marek 1:3, Heinzl Lukáš 0:3, body hostů: Korbel Filip ml. 4:0, Smola Igor 3:0, Doležal Ondřej 2:2, Miloslav Mádr. 0:3)

TJ Sokol České Budějovice - TJ Sokol Studená 4:10

(čtyřhry 0:2, body domácích: Janda Jan 3:0, Bakalář Daniel 1:2, Hložek Tomáš 0:3, Čapek Petr 0:3, body hostů: Korbel Filip ml. 3:0, Mádr Miloslav 2:1, Doležal Ondřej 2:1, Šindelář Radim 1:2)

K předposlednímu hracímu víkendu jsme odcestovali na jih České Republiky, kde jsme odehráli 19. kolo 3. ligy mužů skupiny A. Na tyto zápasy se naše mužstvo velice těšilo, a to z jednoho prostého důvodu. Prachatice, které se drží na třetím místě, nás již nemohli žádným způsobem ohrozit a o předposledních Českých Budějovicích ani nemluvě. Poprvé v sezóně jsme do zápasu nastupovali s tím, že nám o nic nejde a na výkonech našeho mužstva to bylo znát. Hráli jsme uvolněně a s velkým nadšením pro hru. Čtyřhry jsme si rozdělili po bodu a šlo se na dvouhry. Nejlépe ze všech, samozřejmě pokud pominu Filipa Korbela, hrál Igor Smola. Takto jsem ho tuto sezónu ještě hrát neviděl. Měl obrovský cit pro hru a se svoji pestrou obranou, doplněnou o výpadové tvrdé údery, porazil jednoho soupeře po druhém. Hráči z Prachatic Igorovu hru vůbec nečetli, nerozeznávali náraz od čopu a naopak. Toho Igor zkušeně využil. Málem jsme viděli dvě přelomené pálky na straně domácích, které Igorova chytrá hra doslova ‚‚štvala‘‘. Na to, že v zápase nám, ani Prachaticím o nic nešlo, zápas byl dost vyhecovaný. Překvapilo nás, s jakou vervou a odhodláním se do nás soupeřův tým pustil. Filip si došel hladce ke čtyřem bodům jako obvykle. Za zmínku snad stojí jenom jeden ztracený set s Kaštánkem, který si na chvíli pomyslel, že má šanci. Filip si však zápas bez problému pohlídal. Ondra Doležal odehrál tento zápas s úspěšností padesáti procent, tak jeho hra i vypadala. V jednu chvíli byl nejlepší v herně a v té druhé patřil k těm nejhorším, přesto bych tento výkon hodnotil k těm lepším. Hezký zápas odehrál Ondra s Kaštánkem, kde bylo spoustu pohledných výměn. Mílovi Mádrovi tento zápas vůbec nesedl. Potýká se již delší dobu s nachlazením, které tento zápas opět vygradovalo a dosti ho to indisponovalo. Ze soupeřových řad odehrál tradičně dobrý zápas Petr Kaštánek. Míra Baueru hrál oproti zápasu ve Studené daleko lépe. Mladý talent Lukáš Heinzl zatím neměl proti zkušenému týmu příliš šanci, podotýkám však zatím. Po zápase odjelo A mužstvo Studené do Českých Budějovic, kde následně přespalo.

Po příjemně stráveném večeru se mužstvo přesunulo do herny. Domácí nastoupili v oslabené sestavě. Ze stálic hrál pouze zkušený Jan Janda a Daniel Bakalář. Obě čtyřhry vyhráli borci ze Studené. Filip Korbel neměl hráče, který by ho tento den mohl ohrozit. S výkonem, který se těžce přiblížil k jeho maximu, odehrál tento zápas a vše bez problému vyhrál. Ondra Doležal zaváhal v utkání s Jandou, kdy otáčel stav z 0:2. Do zápasu se vrátil, avšak setboly, které na soupeře měl nevyužil a prohrál. Míla Mádr stejně jako Ondra zaváhal se zkušeným Jandou. Nejvíce za zmínku stojí výkon Radima Šindeláře, který si za svoji dřinu vysloužil právoplatnou vstupenku do A týmu. První utkání hrál s Tomášem Hložkem. Průběh zápasu byl velice vyrovnaný. U stolu byl Radim jednoznačně lepší, ale v momentu, kdy odstoupil kousek dál od stolu, soupeř ho nemilosrdně potrestal. Utkání Radim dovedl do vítězného konce a získal cenné vítězství ve 3. lize. Proti Jandovi neměl Radim vůbec žádnou šanci, avšak překvapení přišlo s Danielem Bakalářem, kdy Radim velice statečně bojoval proti zkušenému borci. Bakalář utkání dovedl do vítězného konce, ale předcházelo tomu, dle mého názoru nesportovní chování soupeře, které našeho nováčka v A týmu, značně rozhodilo.

Do konce soutěže nás čekají pouze dvě poslední kola. Ve Studené přivítáme hosty z našeho hlavního města. Do zápasů půjdeme s cílem vyhrát a rozehrát se na play-off, kde budeme bojovat proti Šanovu.

V Dačicích 12.3.2018,

Sepsal O. Doležal.

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page