top of page

První zápasy roku 2019 se povedly

TJ Sokol Studená - TJ Jiskra Havlíčkův Brod 10:2 (čtyřhry 1:1, body domácích: Smola Igor 1:0, Mádr Miloslav 2:0, Doležal Ondřej 3:0, Korbel Filip ml. 3:0, Ondráček Jan 0:1, body hostů: Novák Aleš 0:3, Stehlík Oldřich 0:3, Bártík Tomáš 0:2, Malina Vítězslav 1:1)

Staving Studená B - TJ Jiskra Třeboň A 10:7 (čtyřhry 1:1, body domácích: Schwarz Miloslav 3:1, Ondráček Jan 2:2, Maňhal Jan ml. 0:3, Šindelář Radim 4:0, body hostů: Pešek Ondřej 2:2, Jareš Oldřich 3:1, Petrásek Martin 1:3, Novák Jan 0:3)

OST Kardašova Řečice A - Staving Studená C 10:3 (čtyřhry 1:1, body domácích: Kozel Jaroslav 3:0, Strada Jiří 0:2, Smolík Tomáš 3:0, Smolík Jan 3:0, body hostů: Mastný Tomáš ml. 1:2, Kameník Jaroslav 1:2, Lukjanov Viktor ml. 0:3, Maňhal Jan st. 0:2)

Staving Studená D - ST KD Dačice A 10:2 (čtyřhry 1:1, body domácích: Michálková Jana 1:1, Brada Adam ml. 2:0, Mastný Tomáš ml. 3:0, Lukjanov Viktor ml. 3:0, body hostů: Kelbler Petr 1:2, Novák Filip 0:3, Lovětínský Tomáš 0:2, Štěpánek Antonín 0:2)

Ligové áčko mělo za soupeře Jiskru Havlíčkův Brod. Hosté přijeli v nejsilnější sestavě a chtěli nás určitě potrápit. Úvodní debly skončili 1: 1, když překvapivě prohrál Filip s Ondrou. Je to určitě varování před Krajským přeborem a jejich obhajobou titulu krajských přeborníků. Hlavně na Ondrovi bylo znát, že toho v poslední době moc nenatrénoval. Pak už ale zápas probíhal podle předpokladů. I když se hosté snažili a hráli velmi slušně, neměli jsme s nimi žádné velké problémy. Za stavu 8:1 přenechal Igor svou pozici Janu Ondráčkovi a ten si zahrál v lize další zápas. V utkání s Malinou rozhodně nebyl horším hráčem, přesto v koncovce pátého setu podlehl zkušenému hráči hostů. A to bylo vše, co jsme hostům dovolili. Výsledek 10:2. Potěšil zejména zlepšený výkon Ondry, který odehrál všechny své zápasy nezvykle soustředěně a potvrdil, že když bude využívat svého tvrdého forhendového útoku, může v této soutěži porazit prakticky každého. Výborně zahrál Filip, ale i Míla s Igorem. Pohodová výhra před téměř 20 fanoušky potěšila a naladila přítomné na boj béčka s druhým týmem Divize Jiskrou Třeboň. Nastoupili jsme konečně v kompletní sestavě a chtěli jsme Třeboni oplatit porážku 10:7 z prosincového utkání na jejich stolech. Po čtyřhrách byl stav 1:1, když vyhrál Honza O. s Radimem, bez šance nebyli ani Míla s Honzou M. V důležitých momentech však měli hosté více štěstí. Na začátku zápasu jsme chtěli využít rozehrání Honzy Ondráčka z ligového utkání, ale to se nepovedlo. Honza hrál první dva své zápasy hluboko pod své možnosti a prohrál zbytečně jak s Jarešem tak s Peškem. Naštěstí hrál v sobotu výborně Míla Schwarz a zejména Radim Šindelář. Míla měl konečně šťastnou ruku a v úterý nalepil na beckhend ten pravý potah a udělal překvapivě tři body. Ve čtvrtém zápase vedl s Jarešem 2:0 a prohrál až koncovku pátého setu. Nejlepší výkon však podal Radim. V sobotu neprohrál ani set!! Je vidět, že má hodně natrénováno a hlasitě si říká o šanci v A týmu. Brzy ji určitě dostane. Smolařem dne byl s nachlazením hrající Honza M., který třikrát prohrál, z toho dvakrát smolně 2:3 a k poslednímu zápasu s nejslabším hráčem hostí se nedostal. Myslím ale, že mu to moc nevadilo. Výhra 10:7 a máme lepší poměr setů z obou zápasů než Třeboň. V dalších zápasech Krajských soutěží jsme hráli podle předpokladů, C tým v silně kombinované sestavě prohrál v Kardašově Řečici a oslabené D doma snadno porazilo Dačice A 10:2.

Ve Studené 14.1.2019

Tomáš Mastný st.

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page