top of page

První kolo máme za sebou

SK Pedagog ČB - TJ Sokol Studená 10:7 (čtyřhry 1:1, body domácích: Legát Petr 0:4, Kortus Pavel ml. 4:0, Kortus Filip 2:1, Turček Peter 3:1, body hostů: Korbel Filip ml. 3:1, Čermák Marek 1:3, Smola Igor 1:3, Doležal Ondřej 1:2)

Léto uteklo jako voda a o tomto víkendu začaly mistrovské soutěže a v nich našich pět družstev. Ve II. lize mužů jsme nastoupili na stolech Budějovického Pedagogu v pozměněné sestavě.

Zleva: Ondra Doležal, Filip Korbel, Igor Smola a naše letní posila Marek Čermák.

Pedagog byl určitě favoritem. Jednak tuto soutěž už hraje několik let, hlavně ale v létě výrazně posílil, když to týmu přišel Slovák Peter Turček, který má zkušenosti z české extraligy.

Utkání zahájila utkání čtyřher.

Ondra a Filip zvládla debl na výbornou a zvítězila 3:0.

Na druhém stole se nově sestavená dvojice Igor s Markem prala o každý míč a i když Marek pečlivě naslouchal Igorovým radám těsně 2 : 3 podlehli.

Komentář k zápasu ponechám na Pavlu Kortusovi ml., který o utkání napsal toto:

Poprvé se v českobudějovickém dresu objevila letní posila Peter Turček. Naopak Marek Šimek se ženil, a tak v sestavě chyběl. Nahradil jej Petr Legát, jenž se na Pedagog vrátil po dvou letech. Nováček ze Studené dorazil kompletní v očekávané sestavě. Po čtyřhrách platil nerozhodný stav. Nově sestavená dvojice Pavel Kortus - Peter Turček ztratila dva sety se Smolou a Čermákem v koncovkách, přesto nakonec zvítězila 3:2. Na druhém stole Filip Kortus s Petrem Legátem nestačili na Korbela s Doležalem.

Hosté jedinkrát v zápase vedli, když Filip Korbel nedal šanci Petru Legátovi. Rychlé vyrovnání zařídil Pavel Kortus, jenž otočil v prvním setu stav 8:10 s Čermákem, získal úvodní dějství a pak už hru kontroloval. Důležitý zápas následně zvládl Filip Kortus, když po bojovném a přesném výkonu porazil Smolu 3:1. Svoji premiéru v novém působišti zvládl Peter Turček, když Doležalovi nedal příliš šancí.

Domácí vedli 4:2 a velmi důležitý bod následně připsal Pavel Kortus. V jediné pětisetové dvouhře utkání zlomil Filipa Korbela, když vedl 1:0 a 2:1 a v pátém setu s trochou štěstí udolal soupeřovu jedničku. Filip Kortus pak nezaváhal s Čermákem, Peter Turček si bez ztráty setu poradil se Smolou, přestože v prvním setu prohrával už 5:10. Rázem to bylo 7:2 pro Pedagogu. Mohlo být skoro hotovo, ale Petr Legát nakonec nenašel recept na hru Doležala a prohrál 1:3.

Studená se vrátila do hry díky výhře Korbela nad Filipem Kortusem. Peter Turček ale vrátil domácím klid a upravil po skalpu Čermáka na 8:4. Petr Legát mohl domácím zajistit remízu, ale i přes příkladnou bojovnost prohrál se Smolou 1:3. Devátý bod tak připsal Pavel Kortus, jenž přehrál Doležala. Utkání mohl zakončit Peter Turček, ale s Korbelem neuhrál ani set. Ten první mu utekl, v dalších dvou nevyužil setboly a bylo po zápase. Vyrovnanou bitvu s Čermákem nezvládl ani Petr Legát, a tak za stavu 9:7 musel za stůl vedoucí áčka Pedagogu. Pavel Kortus svoji roli zvládl, Smolu porazil 3:1, když mu smolně utekl jen druhý set. Situaci ještě jistil Filip Kortus, který vedl 2:1 s Doležalem

Jsem rád, že jsem utkání za stavu 7:2 nezabalili a každý z kluků udělal alespoň bod.

Dalším pozitivem byl velmi dobrý výkon nově složeného deblu, opět výborný Filip a hlavně vědomí, že všichni tři jeho kolegové dokáží podat ještě lepší výkony než v sobotu na Pedagogu.

Pondělní Jihočeský deník označil Filipa Korbela „Poraženým víkendu“

Ale kdo utkání s Pavlem Kortusem viděl, ví, že to příště může být naopak. Tolik prasátek v pátém setu už Pavel příště určitě nedá.

Dalším našim družstvům se celkem dařilo:

Jindřichův Hradec 1930 A - Staving Studená B 0:10 (čtyřhry 0:2, body domácích: Vytiska Jiří 0:2, Votava Libor 0:2, Valášek Jakub 0:2, Lipl Karel 0:2, body hostů: Schwarz Miloslav 2:0, Mastný Tomáš ml. 2:0, Maňhal Jan ml. 2:0, Mastný Tomáš st. 2:0)

Staving Studená C - SKST Týn nad Vltavou B 10:4 (čtyřhry 2:0, body domácích: Mastný Tomáš ml. 2:1, Maňhal Jan st. 1:2, Brada Adam ml. 2:1, Lukjanov Viktor ml. 3:0, body hostů: Skalák Josef ml. 2:1, Bezpalec Martin st. 1:2, Skalák Josef st. 1:2, Bečvář Václav 0:3)

Studená D - Lodhéřov C 6:12 (čtyřhry 1:1, body domácích: Stránský Stanislav 1:3, Gogolka Karel 1:3, Podhrázský František 1:2, Maňhal Jan st. 2:2, Novák Jaroslav 0:1, body hostů: Laštovka František 4:0, Plass František 0:4, Škarda Tomáš 3:1, Pavouk Jaroslav 3:0, Kundrát Jan 1:0)

Studená E - J. Hradec 1930 C 12:6 (čtyřhry 1:1, body domácích: Podhrázský František 4:0, Bělík František 2:2, Kubín Adam 1:3, Novák Jaroslav 4:0, body hostů: Fantyš Lumír 1:3, Tůma Michal 1:3, Hloušek Karel 1:3, Fitl Radek 2:2)

Naši dva úspěšní mladíci Radim Šindelář a Honza Ondráček mají za sebou neúspěšnou ligovou premiéru ve službách Soběslavi:

TJ Sokol Vodňany - DDM Soběslav-Studená 10:1 (čtyřhry 2:0, body domácích: Hubáček Filip 2:0, Hach Martin 1:1, Borovka Tomáš 3:0, Heinzl Lukáš 2:0, body hostů: Dobiáš Ladislav 0:3, Ondráček Jan 1:1, Pešek Ondřej 0:2, Šindelář Radim 0:2)

V příštích dvou kolech budou muset výrazně přidat, aby se odpoutali ode dna tabulky.

Tomáš Mastný

2.10.2019

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page