top of page

Výborný výkon s Sedlčanami a trochu zbytečná prohra v Jihočeském derby.

Blíží se konec roku a to znamená, že je polovina soutěží za námi. V krátkosti se vrátím k poslednímu dvojutkání áčka na domácích stolech. 7.12. jsme hostili dlouholetého účastníka této soutěže Tatran Sedlčany. Sehráli jsme s nimi velmi dobrý zápas. Výhra 10:5 se nerodila lehce. Rozhodli dvě věci, oba vyhranné debly a Marek Čermák. Ten dokázal, ve svém prvním utkání porazit jedničku hostů výborného Karla Pejšu a i díky tomu jsme rázem vedli 5:1. Filip Korbel hrál doma, tak jak jsme zvyklí, tzn. skvěle. Igor Smola porazil v důležitém zápase trojku hostů Romana Kautského a v „rezervě“ měl ještě utkání s Drechslerem. Jedinou kaňkou na jinak vydařeném utkání byl smolný zápas Ondry Doležala s Drechslerem, který Ondra přes své tři mečboly prohrál dvanáct v pátém setu.

Druhý den nás čekali doma Strakonice, ty přijeli bez svého nejlepšího hráče Tomáše Havlíka. Byl to zvláštní zápas, asi náš nejhorší v tomto ročníku. Vyjímkou byl jen Filip, který včetně debla ztratil jen jediný set. Jednička hostí, talentovaný Slapnička byl naopak s bilancí 2:2 nejhorším hráčem hostí. I přes vydatný spánek jsme byli po sobotě zřejmě unavení a nedařilo se nám. Utkání rozhodl pravděpodobně zápas Ondry Doležala v první serii s Novotným. Ondra vedl v pátém setu 5:1, 8:4 a přesto zápas nedohrál. Prohráli jsme doma po více než 2,5 letech!

Svět se ale nezbořil! Kluci si po zápase hned lehce potrénovali a někteří vyzkoušeli jiný materiál. I ten by jim měl do druhé poloviny pomoci zaútočit na postavení v první polovině soutěže. Letošní ročník druhé ligy sk. A je totiž extrémně vyrovnaný. Polovinu jsme zakončili na devátém místě, ale ve druhé polovině hrajeme sedm utkání doma a pevně věřím, že prohra se Strakonicemi byla vyjímkou a že potvrdíme velkou sílu na domácích stolech.

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page