top of page

Dvě jasná vítězství, ale stále není hotovo

TJ Sokol Studená-TJ Šanov 10:3

(čtyřhry 2:0, body domácích: Smola Igor 1:1, Čermák Marek 1:1, Doležal Ondřej 2:1, Korbel Filip ml. 3:0, WO 1:0, body hostů: Štepka Miroslav 3:0, Hejda Václav 0:3, Volák Martin 0:3, Koděra Filip 0:1, WO 0:1)

TJ Sokol Studená-SKST Baník Most 10:4

(čtyřhry 1:1, body domácích: Smola Igor 2:1, Čermák Marek 2:1, Doležal Ondřej 2:1, Korbel Filip ml. 3:0, body hostů: Holáň Jan 3:0, Bíma Miroslav 0:3, Bořík Milan 0:3, Macháček Jan 0:3)

Zkušený Igor Smola výborně plní roli vedoucího družstva a přidává důležité body. Na snímku při servisu v utkání s Borem. Foto. J. Holakovský

O víkendu jsme hostili dva poslední týmy tabulky. Nemůžeme letos ale nic podcenit, a tak jsme šli do zápasů v nejsilnější sestavě a dobře připraveni. V sobotu nás čekal poslední Šanov. Hosté přijeli podle očekávání bez své dvojky Vaculíka a vzhledem ke svému postavení v tabulce, poměrně odevzdaní. Když se nám navíc povedlo vyhrát oba debly a v první sérii odstoupil s lehčím zraněním Koděra, bylo prakticky rozhodnuto. Jediný, kdo dokázal naše hráče trápit byl jeden z nejlepších hráčů soutěže Štepka. Ten postupně porazil Igora, Marka i Ondru. Ostatní zápasy jsme celkem bez problémů vyhrávali a vlastně jediným pětisetovým utkáním byl souboj Ondry Doležala a Hejdy. Jejich vzájemné zápasy se zatím vždy hráli na pět setů, a i tentokrát si jej pěkně užili. Byl to asi nejhezčí zápas dne, ale i ten jsme dokázali vyhrát. Náš nejlepší hráč Filip Korbel sice prohrál v utkání jeden set právě s Hejdou, ale v dalších třech mu povolil dohromady pouze čtyři míče. A podobně byl dominantní v celém zápase. Konečné skóre 10:3 bylo jednoznačné a zasloužené.

V neděli nás čekal soupeř určitě silnější než v sobotu. Hráči Baníku Most se dobře vyspali a přijeli k zápasu velmi brzy. Bojují o záchranu a chtěli to u nás zkusit. V neděli se hrál určitě lepší stolní tenis než v sobotu. Jednička hostů Holaň hrál v předminulé sezoně za Elizu Praha extraligu. Hlavně díky němu dokázali hosté vyhrát jednu čtyřhru, když mu Marek s Igorem stačili vzdorovat pouze v prvních dvou setech. Na vedlejší stole ale Filip s Ondrou porazili slabší dvojici hostů a stav po deblech byl 1:1. V první sérii dvouher se odehráli tři velmi zajímavé zápasy. Igor Smola odehrál krásný zápas s Holaňem. Vedle dva jedna a v koncovce čtvrtého setu mu chyběli dva míče k vítězství. Utkání bylo plné dlouhých výměn, kdy Igor svou aktivní obranou dělal výbornému hráči hostů veliké problémy a nebít dvou pokažených útočných výpadů na konci čtvrtého setu, tak Holaň prohrál. Na vedlejším stole začal trošku zvolna Marek Čermák v utkání s dvojkou hostů Bímou. Prohrával 2:0 a až když ve třetím setu přidal svým úderů více razance začal pravidelně bodovat. Hrál velmi dobře a nepustil už svého soupeře do žádné koncovky. Vítězství 3:2 bylo nakonec určitě zasloužené. Výborně se na neděli vyspal Ondra Doležal. Všechny své tři zápasy odehrál s velkou chutí a výborně. Prohrál pouze s Holaňem, ale i tomu statečně vzdoroval. Musím za víkend pochválit celé mužstvo. Filip téměř bez problémů absolvoval celý víkend a opět doma neprohrál. V neděli sice působil trošku unaveně, ale když na konci zápasu nastoupil s Holaněm, bylo vidět, jak přidal a první set vyhrál 11:9. V tu chvíli Marek na vedlejším stole udělal desátý bod a byl konec. Vůbec ale nepochybuji, že by Filip nejlepšího hráče hostů porazil. Ostatní tři kluci prohráli o víkendu jen s jedničkami soupeře, všechna ostatní utkání vyhráli. Zejména v neděli to přitom nebylo vůbec snadné. Měl jsem z jejich výkonu opravdu radost a myslím, že v neděli byli spokojeni i diváci, kterých na zápas dorazila téměř třicítka.

Za čtrnáct dní hrajeme poslední dva zápasy na domácích stolech. V sobotu přijede Liberec a v neděli tabulku vedoucí Litoměřice. I když jsem v tabulce šestí, potřebujeme alespoň jeden zápas vyhrát, a to zase nebude jednoduché. Chtěl bych věřit tomu, že zbývající utkání se odehrají pouze u zelených stolů. Z oddílové zkušenosti, však pramení moje obavy o to jak se poslední kola „odehrají“. Když se podíváme na mapu ČR, musí nám všem být jasné, že se do Studené na zápasy takovou dálku z Prahy či severu Čech moc nechce. Stejně tak tomu bývalo dříve s naším účinkováním v moravských skupinách třetí ligy. V historii jsme to většinou zvládli, tak tomu věřím i nyní. Máme velmi silný tým, když kluky porovnám se začátkem sezony, všichni si rychle zvykli a přizpůsobili se této soutěži. No a Filip Korbel to je bez komentáře, je v této soutěži jasně nejlepším hráčem!

T. Mastný

24.2.2020

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page