top of page

Nedohráno, ale přesto konec sezony 2019/2020


Tak konečně, konečně je konec. A víme, na čem jsme. Z důvodu pandemie korona virem se nedohrály naše soutěže. Následně pak 21.4. 2020 vydala rozhodnutí o ukončení soutěží ČAST a dnes 28.4. to samé udělal KSST. Následně se daly ukončit okresní soutěže a je definitivně hotovo. Když to shrnu v rychlosti, žádný náš tým nepostupuje ani nesestupuje, a to po loňské postupové sezoně dobře. Tři páté místa, jedno třetí a jedno osmé je určitě slušným výsledkem. Celé to ale nebylo až tak lehké.

Teď ale podrobněji. Áčko po loňském postupu do II. ligy hrálo po třech úspěšných letech v pozměněné sestavě. Odešel Míla Mádr a nahradil jej Marek Čermák z Telče. A nová sestava si sedla!!! Měli jsme hrozně těžký los. V první polovině sedm utkání venku a jen čtyři doma. O to to bylo pro kluky těžší. Když jsme ale ve čtvrtém kole, po třech prohrách venku, doma porazili El Niňo C 10:5 a druhý den doslova vydřeli remízu s Elizou, věděl jsem, že to půjde. Tento zápas a následující remíza v Šanově ukázaly, jaký jsou kluci tým. V obou zápasech jsme prohráli oba debly, s Elizou jsme prohrávali 3:7, s Šanovem dokonce 5:9 a dokázali jsme se do zápasů vrátit. Kluci poznali, že to půjde a velmi rychle jsme si na rychlost druhé ligy zvykli. V polovině soutěže jsme byli nad sestupovými příčkami a čekalo nás sedm zápasů doma. Tam jsme potvrdili, jak jsme doma silní. Bilance 9 výher, jedna remíza a jedna prohra (z mého pohledu dost zbytečná se Strakonicemi. Byl to takový „divný“ zápas, kdy přestože nejlepší hráč hostů talentovaný Slapnička udělal nejméně bodů, nám se prostě nedařilo a prohráli jsme). Jsem rád, že se klukům doma daří. A také vím, že takovou diváckou podporu moc ligových týmu nemá. Všichni čtyři měli výbornou sezonu. Neuvěřitelně hrál opět Filip Korbel, za sezonu odehrál 73 zápasů a pouze šest jich prohrál (úspěšnost 91,78 %). Doma neprohrál už více než tři roky. Úžasné!!! Na pozici dvojky týmu se protlačil svou pracovitostí Marek Čermák (43,75 %), Trojkou byl zkušený Igor Smola (37,10 %) a jen malý kousek za ním Ondra Doležal (35,38 %). Všichni kluci za Filipem měli během sezony skvělé zápasy, Ondra doma v remízovém utkání s Elizou porazil jasně druhého hráče soutěže Hlaváčka a udělal tři body. Marek zahrál skvěle s Borem, když porazil Belopotočana a udělal tři body ze tří. Igor v koncovce zápasu v Šanově porazil výborného Vaculíka a udělal tím remízový bod. Těch výborných zápasů bylo ale mnohem víc. Kluci ale hlavně hráli výborně jako tým! Byli celou sezonu v pohodě a stále dobrá nálada se odrážela i v jejich výkonech. Dokázali jsme doma porazit první tři týmy tabulky a hlavně výhra 10:8 na Pedagogem Č.B. byla velmi cenná. Ke konci sezony, když ještě nebyla záchrana jistá, posílený Liberec C 10:0 a druhý den velmi silné Litoměřice 10:4. Těší mě, že i když nás spousta týmů na začátku soutěže pasovala na prvního sestupujícího, na konci soutěže museli uznat, že se v nás mýlili. Jsem rád, že to někteří dokázali říci i nahlas. S klukama máme jasno. Už dne můžu říct, že jsme domluveni odehrát ve stejné sestavě i další sezonu.

Tabulka konečné pořadí:

Než se dostanu k béčku, musím se zastavit u týmu DDM Soběslav-Studená. Před loňskou sezonou jsme se pustil do experimentu, který byl velmi riskantní. I díky korona virové pandemii se podařilo toto družstvo udržet ve III. lize. Na začátku bylo pět kluků hrajících výborně Divizi. Vždy jsem prosazoval to, aby se mladí hráči v Divizi alespoň několik sezon otloukli. Vyzkoušel jsem si to i na Ondrovi Doležalovi nebo Mílovi Mádrovi. Když se ale naskytla možnost třetí ligu hrát, byl jsem pro. Radim Šindelář s Honzou Ondráčkem dostali už v předchozích dvou sezonách šanci ve třetí lize a nevedli si vůbec špatně. Teď to bylo ale trochu jiné. Sestava Šindelář, Ondráček, Láďa Dobiáš, Tomáš Hložek a na Střídavý start Ondra Pešek. Kdyby se mě někdo před sezonou zeptal, jak to s nimi dopadne, vsadil bych nevím, co na to, že se bez problémů v soutěži udrží. Potvrdil jsem si to, když jsem byl s nimi na druhém a třetím zápase v Boru a Hořovicích. Výhra a remíza byly z prvního dvojutkání venku výborné. Ještě teď si vzpomínám na kamaráda Jardu Hrčku, který hraje za Bor, jak mi po našem vítězství 10:5 povídal, že kluci budou hrát určitě nahoře a pak v žertu, že by Bor v odvetě uvítal naši slabší sestavu. Povídal jsem mu, že to tak snadné nebude…. Šokem pro mě byly hlavně domácí zápasy. Z jedenácti zápasů jsme uhráli jen jednu výhru a jednu remízu, jinak samé prohry!!Je samozřejmě špatně, že kluci hrají jinde, než trénují, hlavně se ale naplno projevila jejich zápasová nevyzrálost. Pro mě překvapivě kluci netáhli za jeden provaz. Nedokázali se sami semknout, aby makali všichni spolu. Nebyl jsem u toho, nechci a nebudu to hodnotit. Jedno je ale jasné. Úspěšnosti, které kluci dosáhly: Ondra a Láďa 51 %, Honza 44 %, Tomáš 34 % a Radim 21 %, je minimálně 10-15 % pod tím kde by měli být. I proto, že se jim nedařilo byl tým postupně doplňován, a to o největší jihočeský talent Petra Hodinu, Honzu Syrovátku z Týna a do druhé půlky doplnil tým zkušený Luboš Broulim. Nic nepomohlo, výkony byly pořád mdlé, strašně nevyrovnané a nic kluky nenakoplo. Problémy hledali všude jinde, jen ne u sebe. Ale jestli to mám nějak uzavřít, byla to výborná zkušenost, a tak kvalitní zápasy by si v Divizi kluci určitě nezahráli. Sehráli spoustu výborných zápasů, natrénovali spousty hodin a určitě jsou úplně někde jinde než před rokem. V Soběslavi se bude v lize pokračovat, musíme ale rychle dořešit vše tak, aby se neopakovaly loňské problémy. A to hlavně uvnitř týmu!! Vše se následně podepisuje na výkonech a ty pak nestojí za nic.

Tabulka konečné pořadí:

A jsem u našeho béčka. Béčko hrálo Krajský přebor. Zkušená sestava měla za úkol udržet KP i pro další sezonu. V této sezoně probíhala reorganizace krajských soutěží a v KP se udrželo v každé skupině pouze pět týmů. Právě toto umístění nakonec patřilo ve skupině nám. Základ týmu tvořil Honza Maňhal ml (úspěšnost 59,18 %), Míla Schwarz (60 %) a já (64,71 %). Kádr doplňovali Tomáš Mastný ml. (46,15 %) a Viktor Lukjanov (34,78 %). Soutěž nebyly vůbec jednoduchá, k udržení pomohly hlavně dvě remízy se silným Přídolím B, výhra doma nad Týnem A 10:8 a domácí remíza s Hlubokou B. Béčko bude dál pokračovat v KP a ten bude po reorganizaci určitě kvalitnější. Musíme dobře začít a pak to půjde.

Tabulka konečné pořadí:

Céčko hrálo tradičně krajskou soutěž a Viktor Lukjanov (úspěšnost 70,00 %) tu zkušeně vedl svůj tým k udržení v soutěži. Nebylo to úplně jednoduché z deseti týmů sestupovali tři nejhorší. To se nás ale vůbec netýkalo. Hráli jsme úplně bez problému uprostřed tabulky. Dobře hrál letos Adam Brada (62,2 %) i Jarda Kameník (55 %). Kdyby neměl Tomáš Mastný ml. (50 %) výpadek při změně materiálu, mohlo být umístění určitě o dvě místa lepší než konečné páté místo. Když bylo nejhůř pomohl týmu Honza Maňhal st. (23,08 %) a prvních pár zápasů si zkusil v této soutěži i Pavel Kubín (10 %). Příští sezona bud určitě výrazně jiná, spousta nových družstev a určitě vyšší úroveň. Musíme být připraveni a nic nepodcenit.

Tabulka konečné pořadí:

V okresních soutěžích jsme měli dva týmy. V OP. II. hrálo naše déčko. Ze začátku jsme hodně lepili sestavu, protože nehrál Pavel Kubín a Honza Maňhal starší. Začali jsme čtyřmi prohrami, pak bylo jasné, že musíme zabrat. Kádr na soupisce byl široký, nebyl důvod hrát na konci tabulky. Hodně začal hrát Franta Podhrázský (80,85 %), Honza Maňhal st. (83,33 %) a Standa Stránský (63,49 %). V polovině soutěže jsme byli v polovině tabulky a domluvili jsme se, že zkusíme v druhé polovině soutěže zaútočit na postup. Začali jsme si naše zápasy hlídat a výše uvedenou trojici doplňovali Karel Gogola (50 %), nestárnoucí Jarda Novák (57,14 %) a když začal hrát Pavel Kubín (57,5 %) bylo po osmi vítězstvích v řadě konečné třetí místo zasloužené. Před námi je Lodhéřov C, který určitě nebude chtít postupovat, tak je cesta do OP. I. volná. Musíme ale dobře zvážit, jak to v příští sezoně uděláme.

Tabulka konečné pořadí:

V OP. III hrálo naše éčko. I tato soutěž se v posledních letech zkvalitnila. Pro tuto soutěž jsme měli širokou kvalitní soupisku. Chtěli jsme v této soutěži dát příležitost i našim nejmenším. První své zápasy v soutěžích zde sehráli Franta Podhrázský ml., Jakub Kohout a Filip Šimandl. Během sezony za éčko nastoupilo dvanáct hráčů. Když nastoupil, suverénně dělal body Franta Podhrázský st. (97,22 %), největší porci zápasů sehrál výborně Jarda Novák (83,33 %), stále veselý Kamil Lahoda (30,36 %) a mladý Adam Kubín (30,43 %). Když bylo potřeba pomohl Jarda Martinů (68,75 %) a Karel Gogolka (66,67 %). Před svým zraněním hrál na začátku sezony pravidelně Franta Bělík (47,83 %). Jak to uděláme v příští sezoně, se musíme ještě domluvit. Určitě je ve hře varianta přihlásit F tým a ten hrát pouze s dětmi, i když by to pro ně nebylo vůbec jednoduché.

Tabulka konečné pořadí:

Chtěl bych ještě na závěr poděkovat všem, kteří se starají o chod oddílu. Od trenérů mládeže Honzy Ondráčka, Frantu Podhrázského, Standy Stánského až po nenahraditelného Jardu Nováka. Chod oddílu už si dnes nejde představit bez Kamila Lahody, vždy ochotného všeuměla a zásobovače. Velký dík pak patří klukům, kteří chodí pískat ke stolu ligové zápasy. Vím, že to pro ně není extra zajímavé, ale doufám, že výborné výkony áčka na domácích stolech jsou jim odměnou. Ať už je to Honza Maňhal ml., Jarda Martinů., Karel Gogolka., Franta Bělík., Standa Stránský. Důležité role se také ujal Franta Podhrázský, který natáčí všechny zápasy A týmu a Tomáš Mastný ml. je následně vkládá na náš oddílový web. Dalo by se toho napsat mnohem víc, prostě děkuji všem, kteří se jakkoli o činnost oddílu ve svém volném čase starají a doufám, že jim to oddíl svou činností alespoň z části splácí.

Tomáš Mastný

28.4.2020

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page