top of page

Těžký začátek soutěží 2018/19

Hned v prvních kolech začínajícího ročníku jsme měli za soupeře velmi těžké týmy. Ve třetí lize nás v prvním kole na domácích stolech čekalo áčko Sokola Znojmo. Soupeř přijel výborně připraven a v sestavě, se kterou může myslet na nejvyšší příčky. Bratři Vybíralové, kteří trénují pilně na MS Brno, stále rychlí Libor Forman ( první ligové zápasy sehrál před více než deseti lety za náš oddíl) a zkušený Míra Ondrovčák. Naši nastoupili v tradiční sestavě a začali velmi dobře, oba vyhrané debly byly jak se ukázalo pro vývoj utkání velmi důležité. V první sérii totiž zbytečně prohrál Ondra i Igor a bodoval jen výborný Filip. Od stavu 3:3 jsme tahali stále za kratší konec, pouze díky bezchybnému Filipovi jsme byli stále ve hře. Za stavu 8:8 nastupoval Igor s Ondrou. Igor porazil snadno Ondrovčáka a Ondra prohrál 2:3 s Formanem. Remíza byla nakonec zasloužená, i když jsem nakonec měli blízko i k vítězství. V neděli nás čekali Řeznovice. Nastoupili jsme ve stejné sestavě jako v sobotu .Po dlouhé době jsme zamíchali sestavou a Ondra D. si zahrál pozici B a hned poznal, jak je těžká. Jeho dvě prohry byly jediné body, které jsme ztratili. Výhra 10:2 byla rychlá a snadná.

Začali i ostatní soutěže. B tým hrál v divizi v sobotu s z ligy sestoupivším Sokolem Č.Budějovice. Zkušená sestava Janda, Bakalář, Škopek a Klečka. Proti nim naši tři mladíci ( Honza O. , Radim, Š., Tomáš M. ml) a Honza Mańhal ml. byl to zápas jako řemen. Výborný lídr hostů Honza Janda prohrál s Radimem a Honzou O. shodně 3:0. Oba dva s ním odehráli vynikající zápasy. Když pak Tomáš M. překvapivě porazil Škopka, byli jsme pořád ve hře o slušný výsledek. Nakonec nás vlastně porazil svými dvěma body Jirka Klečka, když přehrál překvapivě Radima i Honzu M. Prohra 10 : 6 ale vůbec není špatná. V neděli přijel na druhé kolo Orel Č.B. Tomáše vystřídal Míla schwarz a tentokrát už jsme si nenechali vítězství vzít. Výborný Hozík O. a Radim neprohráli, dva vyhrané debly a bod Honzy M. stačilo na vítězství 10:5.

V krajském přeboru začala i sezona našemu céčku. Prohra v J. Hradci a na Orlu Č.B. C potvrdili, že nás čeká těžká sezona, a že základní sestavu bude nutné na důležitá utkání doplnit a posílit. Naopak výborně začalo naše D, ve kterém hrají mladíci doplněni o Viktora Lukjanova. Dvě rychlá vítězstí jsou příslibem pro klidný průběh sezony.

Okresní soutěže se teprve rozjíždí, E tým tvořený veterány má jedno vítězství a jednu prohru a doplněním sestavy o Karla Gogolku by jej mohla čekat klidnější sezona uprostřed tabulky. Výborně začalo F družstvo, zejména Standa Stránský a Franta Podhrázský hrají velmi dobře. Sestavu se budeme snažit doplňovat o naše nejmladší hráče, postupové ambice zde letos určitě nemáme.

Ve Studené 8.10.2018

Sepsal T. Mastný

Nejnovější příspěvky
Archiv
bottom of page